Luo itsellesi myötätuntoinen tukija

 

 

Mielikuvaharjoituksen tarkoitus

 

Tämän mielikuvaharjoituksen tarkoitus on auttaa sinua tuntemaan turvaa toisen henkilön läsnäolosta. Tarkoitus on auttaa sinua kokemaan, miten rauhoittavalta tuntuu, kun joku huolehtii ja välittää. Tässä mielikuvaharjoituksessa saat luoda mielikuvan hahmosta, joka on sinua kohtaan myötätuntoinen, huolehtiva ja hyväksyvä sekä sinua tukeva.

 

Kenelle harjoitus on tarkoitettu?

 

Millaisissa olosuhteissa olet saanut vauvana ja pikkulapsena kehittyä ja kasvaa? Onko sinua hoidettu kuin ainutlaatuista pientä kukkasen tainta: puoleesi kääntyen, ihastellen, sinulle lämpimästi puhellen, sinua suojellen ja kaikin tavoin huolta pitäen?

Mikäli näin ei ollut, eikä edes sinne päinkään, saattaa yllä kuvattu tuntua sinusta vieraalta tai jopa kummalliselta. Siksi juuri sinä saatat erityisesti hyötyä tästä mielikuvaharjoituksesta.

Ihmisen mieli kehittyy voimakkaasti varhaisissa kiintymyssuhteissa, varhaisissa kokemuksissa ja varhaisessa vuorovaikutuksessa. Turvallisuuden tunne ja hyvinvointi liittyy aikuisenakin paljon siihen, miten ja millaisia me kuvittelemme olevamme toisten ihmisten mielessä. Jos et edes tiedä, miltä tuntuu tulla nähdyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin olet, voit kuulostella tunnetta tämän mielikuvaharjoituksen avulla.