Psykologi ja kognitiivinen psykoterapeutti YET

 

Hei, täällä kerron sinulle vähän enemmän itsestäni. Nimeni on Sari Kaunismieli  ja olen 53-vuotias Keski-Suomesta lähtöisin oleva psykologi ja psykoterapeutti. Ammatinvalintaan vaikutti aikoinaan loputon kiinnostuneisuus ihmisyydestä. Minä olen se silmälasipäinen tyyppi, joka istui aina nenä kiinni kirjassa. Kiinnostus on säilynyt eli yhä edelleenkin haluan kuulla ja ymmärtää vielä vähän lisää.

Perheeseeni kuuluvat jo omillaan asuva aikuinen poika sekä ranskalainen vesikoira nimeltä Elvis. Toiminimi Kaunis Mieli Psykologipalvelut on pitkäaikainen suunnitelmani, joka oli nyt aikuisuuden portilla vihdoin aika toteuttaa.

 

Koulutuksestani

 

Valmistuin psykologian maisteriksi vuonna 1997 Tampereen yliopistosta. Psykoterapeutiksi opiskelin Oulun yliopistossa vuosina 2008-2012. Lisäksi olen vuosien varrella opiskellut muun muassa toiminnallisia ryhmätyömenetelmiä, valokuvaterapeuttisia menetelmiä sekä tunnekeskeisiä menetelmiä.

 

Työkokemuksestani

 

Olen tehnyt töitä psykologina 25 vuotta, pääosin julkisissa palveluissa Oulun seudulla. Tänä aikana olen kohdannut työssäni lukuisia erilaisia ja eri-ikäisiä ihmisiä sekä kuullut monenlaisia elämäntarinoita. Juuri asiakkailtani olen oppinut elämästä ja ihmisyydestä kaikista eniten, kiitos luottamuksesta! Lisäksi olen elänyt omaa elämääni iloineen, kipupisteineen ja suruineen sekä käynyt omia psykoterapeuttisia hoitojani.

Olen siis ollut itse siinä vähän pelottavassakin tilanteessa, missä sinä olet juuri nyt. Etsimässä ihmistä, joka voisi oikeasti ymmärtää ja joka osaisi auttaa.

 

Psykoterapeuttinen ajattelutapani

 

Minulle läheisin viitekehys kognitiivisen psykoterapia”perheen” sisällä on kognitiivis-konstruktivistinen viitekehys. Suomeksi se tarkoittaa osapuilleen sitä, että olen kiinnostunut siitä, millä tavalla ja millaiseksi tapasi kokea maailma on muotoutunut. Ajatustesi (siis niiden kognitioiden) lisäksi olen kiinnostunut lähtökohdistasi ja kehityshistoriastasi, kiintymyssuhteistasi sekä tunnekokemuksistasi.

Haluan lisäksi ymmärtää, miten koet nykyisen elämäntilanteesi: millaisia kuormitustekijöitä ja millaisia sinua kannattelevia tekijöitä siinä on. Miksi olet hakeutumassa psykoterapiaan juuri tässä vaiheessa elämääsi? Entä millaisena näet tulevaisuutesi, minne olet matkalla?

En siis keskity työssäni ”vain” asiakkaani ajatuksiin, ajatusmalleihin tai käyttäytymiseen vaan lähtökohtani on laaja-alaisempi.

 

Tapani työskennellä

 

En usko pelkkään “puheterapiaan” tai siihen, että asioiden järkiperäinen analysoiminen olisi riittävä hoito syviin tunne-elämän pulmiin. Siksi käytän työssäni erilaisia luovia ja tunteita aktivoivia menetelmiä yhdessä sovitusti. Esimerkiksi valokuvia, musiikkia, piirtämistä, maalaamista tai kehon kuuntelua.

Minun vastaanotollani ei siis pelkästään jutella vaan siellä usein myös itketään, koetaan erilaisia tunteita sekä nauretaan. Jos taas tunteita on liikaakin, opettelemme aluksi rauhoittumaan.

Se, että olen kognitiivinen psykoterapeutti, näkyy työskentelyni aktiivisuudessa sekä avoimmuudessa. Sinun ei siis tarvitse arvailla, mitä minun mielessäni liikkuu, sillä kerron sen sinulle. Olen aidosti omana itsenäni läsnä, enkä pyri olemaan neutraali, asiantuntijamainen tai etäinen. Psykoterapiasuhde on ihmissuhde, jossa sinä olet päähenkilö.

Etävastaanotollani voi vierailla satunnaisesti myös Elvis-koira.

 

Olet tervetullut – ota yhteyttä!

 

Kaikki minun mieleeni kertynyt osaaminen, kokemus ja ymmärrys on etävastaanotollani sinun mielesi käytettävissä. Omasta kokemuksestani tiedän, että vaikeissakin olosuhteissa voi selviytyä ja kasvaa, kun saa tukea. Etävastaanottoni on tarkoitettu pieneksi, kauniiksi ja inhimilliseksi kädenojennukseksi sinulle, jolla juuri nyt on vaikeaa. Olet tervetullut, ota siis rohkeasti yhteyttä!

 

Vastaa