Opettele rakastavaa ystävällisyyttä – mielikuvaharjoitus 1/2

 

 

Itsemyötätuntoa voi harjoitella

 

Tämän rakastavan ystävällisyyden (Loving Kindness) mielikuvaharjoituksen tarkoitus on auttaa sinua tuntemaan myönteisiä, rakastavan ystävällisyyden tunteita itseäsi kohtaan. Myötätunto itseä kohtaan on monelle hyvin vaikeaa ja juuri siksi olen kääntänyt harjoituksen alkamaan itsestä. Jatkossa (mielikuvaharjoituksessa 2/2) laajennamme rakastavan ystävällisyyden ulottumaan myös muihin henkilöihin – ja lopulta koko luomakuntaan.

 

Rakastava ystävällisyys sopii kaikille

 

Aktiivinen ja säännöllinen rakastavan ystävällisyyden harjoittelu vähentää tutkitusti itsekritiikkiä ja lisää ystävällisyyttä sekä empatiakykyä itseä ja muita kohtaan. Rakastavan ystävällisyyden (Loving Kindness) mielikuvaharjoitus omaa pitkän itämaisen ja buddhalaisen perinteen. Sinun ei kuitenkaan tarvitse omaksua uskonnollista vakaumusta hyötyäksesi tästä itsemyötätuntoa lisäävästä harjoituksesta.

 

Yksi tutkituimmista meditaatioharjoituksista

 

Rakastava ystävällisyys (Loving Kindness) on yksi tutkituimmista sekä vaikuttavimmista meditaatioharjoituksista. Rakastavan ystävällisyyden säännöllinen harjoittelu vaikuttaa monipuolisen myönteisesti ihmisen psyykkiseen hyvinvointiin. Se on todettu sekä useissa laajoissa metatutkimuksissa että myös lukuisissa aivan tuoreissa tutkimuksissa. Rakastavan ystävällisyyden harjoittelulla on saatu myönteisiä vaikutuksia esimerkiksi traumaoireiden, mielialaoireiden, vihaisuuden, ahdistuneisuusoireiden sekä epävakaan, vaativan tai itsekriittisen persoonallisuuden piirteiden hoidossa. Säännöllinen rakastavan ystävällisyyden harjoittelu muuttaa tutkitusti jopa tunteiden säätelyyn osallistuvia aivorakenteita sekä aivojen hermoyhteyksiä, mikä näkyy aivoja kuvannattaessa.

 

Pyri sisäistämään harjoituksen mieli

 

Rakastavan myötätunnon säännöllinen harjoittelu on tehokasta erityisesti yhdistettynä esimerkiksi kognitiiviseen psykoterapiaan tai muunlaiseen ohjaukseen tai opetukseen. Pelkkä tekninen suoritus ilman harjoituksen ymmärtämistä ja sisäistämistä ei siis tuota tuloksia. Juuri siksi olen lisännyt tähän harjoitukseen paljon ohjauksellisia elementtejä. Toivon sinulle rakastavia ja ystävällisiä hetkiä oman itsesi ja tämän harjoituksen seurassa.

18 vastausta artikkeliin “Opettele rakastavaa ystävällisyyttä – mielikuvaharjoitus 1/2

 1. fleck 5600 water softener prices Vastaus

  Appreciating the dedication you put into your website and detailed information you offer.

  It’s great to come across a blog every once in a while
  that isn’t the same old rehashed information. Wonderful read!

  I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 2. sloth hiking team t shirt Vastaus

  Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have developed some
  nice practices and we are looking to swap strategies with others, why not shoot
  me an e-mail if interested.

 3. sloth hiking team t shirt Vastaus

  After checking out a handful of the blog articles on your web site, I truly appreciate your way of blogging.
  I bookmarked it to my bookmark site list and will
  be checking back soon. Please check out my website too and tell me your opinion.

 4. watch Vastaus

  Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I am going to return once again since i have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 5. watch Vastaus

  An intriguing discussion is worth comment. I think that you ought to write more on this subject matter, it might not be a taboo subject but usually folks don’t discuss these issues. To the next! Best wishes!!

 6. best techno Vastaus

  That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Simple but very accurate information… Thanks for sharing this one. A must read post!

 7. Online Pharmacy Vastaus

  Leading Online Pharmacy – Contact us at +1 (917) 259-3352 for unbelievable rates, discount and offers on any medicine. Get it delivered free of cost at your door steps, call us today. Phone : +1 (917) 259-3352

 8. Investments Vastaus

  May I simply say what a relief to uncover a person that really understands what they are talking about online. You certainly know how to bring an issue to light and make it important. More people really need to check this out and understand this side of your story. I can’t believe you aren’t more popular given that you definitely possess the gift.

 9. Web Design Company Vastaus

  Leading Digital Marketing agency in India and Kolkata, Leading Web Design company. Providing web designing and Digital marketing services, Digital marketing course, and certification with an internship.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *